ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку 2012 року в Криму побувало більше мільйона туристів

Турпотік збільшився на 8%.

З початку 2012 року в Криму побувало більше мільйона туристів
Фото: www.crimee.com.ua

До Криму на 18 червня поточного року прибуло 1 млн 95 тис. туристів, що на 8% більше, ніж за аналогічний періоду 2011 р.

Про це повідомили в Міністерстві курортів і туризму АРК.

За інформацією відомства, на апаратній нараді в Раді Міністрів АРК голова виконавчої влади автономії Анатолій Могильов наголосив, що збільшення турпотоку в Крим, особливо організованих туристів, позитивно позначиться на наповненні місцевих бюджетів. "Доходи, які отримує Крим від туризму, скеровуватимуть на реалізацію соціальних програм уряду автономії та розвиток інфраструктури півострова", - сказав голова виконавчої влади республіки.

Зокрема, найбільше зростання турпотоку спостерігають у Судаку та Феодосії, де організованих відпочивальників побільшало на 20% і 15% відповідно. У Євпаторії й Алушті цей показник зріс на 7% і 5% відповідно. При цьому в Ялті кількість організованих туристів залишилася на рівні минулого року.

Своєю чергою, міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв повідомив, що кількість зарубіжних туристів зросла майже на 10%. "Переважно збільшення кількості зарубіжних туристів у Криму цього року сталося з Білорусі та Росії. Для нас дуже важливо, що це зростання спостерігається переважно в сегменті організованих туристів. Саме цього ми і прагнули", - зазначив міністр.

Під час підготовки до курортного сезону 2012 р. кримський санаторно-курортний бізнес вклав у реконструкцію об'єктів розміщення та прилеглих до них територій більш ніж 1 млрд грн власного прибутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram