ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" довезе з Донецька до Києва за 18 тис. грн

З початку року поїздку в VIP-вагоні замовили 8 разів.

"Укрзалізниця" довезе з Донецька до Києва за 18 тис. грн

Вартість поїздки з Донецька до Києва в спеціальному вагоні-салоні, який приєднується до фірмового поїзда №37 "Донбас" Донецької залізниці (ДЗ), становить 17,914 тис. грн, повідомили на ДЗ.

Вартість проїзду з Донецька до Львова у вагоні-салоні, який приєднується до поїзда №69 сполученням Маріуполь-Львів, становить 18,573 тис. грн.

Вартість вагона-салону враховує безпосередньо вартість користування вагоном-салоном, яка в середньому становить 2,039 тис. грн на добу, а також оплату вартості проїзду одинадцяти СВ-місць у вагоні згідно з Правилами перевезень.

Тариф на перевезення пасажирів у вагоні-салоні диференційований, тобто залежить від календарного періоду року і дня тижня.

Водночас Донецька залізниця зазначає, що за 5 місяців 2012 року спеціальний вагон-салон Донецької залізниці приєднувався до поїздів 8 разів на замовлення фізичних та юридичних осіб.

Основні напрямки, за якими використовувався вагон-салон, - Севастополь, Львів, Київ, Москва, Одеса.

Довідка. Вагон-салон розрахований на 11 місць. У вагоні є велика зала, кухня, просторе спальне купе.

Кухня обладнана холодильником, мікрохвильовою піччю і електроплитою. У залі є м'який куточок, комп'ютер, аудіо- та відеотехніка. У спальному купе є ліжко, письмовий стіл, шафа, кондиціонер і ванна кімната. Передбачено також спеціальне купе для охорони та провідників.

Раніше повідомляли, в Італії з'являться поїзди з готельними номерами замість купе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram