ГоловнаСуспільствоПодії

Німецький благодійник вимагає 24 тис. євро у матері Саші Попової

Рейко Опітц домагається оплати консультації лікаря Хармса.

Німецький благодійник вимагає 24 тис. євро у матері Саші Попової
Александра Попова и ее мать
Фото: ukrinform.ua

Німецький благодійник, власник газети Berliner TagesZeitung Рейко Опітц, який пообіцяв організувати жорстоко побитій у Миколаєві Олександрі Поповій курс реабілітації в Європі, забрав паспорти дівчини (закордонний і український) і за їх повернення вимагає 24 тис. євро.

Про це сьогодні на прес-конференції в Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги заявили мати Попової Алла Гудзь і її адвокат Володимир Тимошин.

За словами Гудзь, вона віддала Опітцу для оформлення візи документи доньки, а також закордонний паспорт своєї сестри Ірини Цвєтухіної, яка мала летіти разом із Сашею до Німеччини. "Замість цього він (Опітц) привіз німецького професора, лікаря Хармса на консультацію до Саші. Зараз за це вимагає гроші і в поверненні документів відмовляє", - заявляє вона.

Як додав адвокат Тімошин, "ми неодноразово зверталися до нього (Опітца) з приводу того, що мама прийняла рішення Сашу не вивозити, і наші лікарі кажуть, що немає потреби. Але документи з різних причин чомусь не повертаються".

За словами Гудзь, учора, 15 червня, вона вкотре зателефонувала Опітцу, і він сказав, що за документи йому завинили 24 тис. євро.

"Я, звичайно, дуже вдячна йому за те, що він переживав за нас, за все, що він для нас зробив, для лікарні. Утім, я не думала, що благодійність буде коштувати 24 тис. євро", - додала вона.

При цьому мати Попової зазначає, що доньці потрібно оформляти інвалідність, а без документів це неможливо. За її словами, Фонд Ріната Ахметова хоче подарувати Саші квартиру, і для цього теж потрібен паспорт.

Як сказала Гудзь, із Опітцом не було жодної домовленості про оплату будь-яких його послуг, він із самого почав діяв виключно як благодійник. Тепер же, за її словами, чомусь заходить мова про те, щоб оплатити приїзд і консультацію професора берлінської клініки "Шаріте" Лутца Хармса, якого Опітц запросив із власної ініціативи, не обумовлюючи заздалегідь оплати за це.

Тімошин сказав, що вже звернувся в СБУ, а також до Посольства Німеччини в Україні, аби повернути документи Попової.

Також Гудзь має намір звертатися в правоохоронні органи, якщо Опітц не поверне документів найближчими днями.

Як повідомляли, 9 березня 19-річну Попову жорстоко побив 22-річний мешканець Миколаєва. Понад 60 днів Саша пролежала в комі в Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги. Німецький благодійник Опітц запропонував своє сприяння у відправленні Попової до Німеччини на лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram