ГоловнаКультура

У Києві вибирають зовнішній вигляд новорічної ялинки

Остаточне рішення ухвалять до 15 липня.

У Києві вибирають зовнішній вигляд новорічної ялинки
Фото: www.president.gov.ua

14 червня, в Києві три фірми представили свої пропозиції зовнішнього вигляду головної новорічної ялинки на Майдані Незалежності в Києві "Ялинка-2013".

У всіх варіантах штучні дерева у формі конуса і на 5 метрів нижчі за торішню ялинку. Матеріал і підсвічування схожі на торішні. "Ялинка не традиційна, а конусна. Зробити вище 28 метрів традиційну ялинку - технічно дуже складно", - пояснив директор ялинкової фірми Олег Гордевич.

Водночас заступник голови КМДА Леонід Новохатько повідомив, що більшість киян підтримують ідею штучної ялинки, але традиційної форми з гілками. "Тому завданням міської влади є ухвалення саме такого рішення. Сьогодні є технічні можливості виконання практично будь-якого проекту. Звичайно, комісія врахує гармонійність майбутньої ялинки на Майдані Незалежності з архітектурним ансамблем, а також дотримання норм безпеки, в тому числі щодо ваги святкового дерева", - зазначив він.

Остаточне рішення щодо вигляду майбутньої "Ялинки-2013" ухвалять до 15 липня.

Як відомо, головна ялинка країни взимку викликала шквал критики з боку киян і гостей. Новорічне дерево порівнювали і з дитячою пірамідкою, і з ковпаком клоуна, і навіть із жезлом даівця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram