ГоловнаСуспільствоПодії

На Тернопільщині підрахували збитки, завдані негодою

В області ліквідовують наслідки стихії.

На Тернопільщині підрахували збитки, завдані негодою
Фото: http://kp.ru

У Тернопільській області за п'ять днів негоди завдано збитків на 100 млн. грн.

Про це вчора на сесії обласної ради повідомив начальник відділу управління з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Ігор Любий.

За його даними, з 5 по 11 червня внаслідок сильного вітру знищено і пошкоджено дахів на 1 тис. 642 житлових будинках і на 47 об'єктах соціальної сфери.

Унаслідок сильних дощів розмито або знищено дорожнє покриття на площі 6,3 тис. кв. м. Відновлено наразі тільки 2,6 тис. кв. м доріг.

"Негода знищила 1 тис. га посівів у приватному секторі і 12 тис. га - в аграрних підприємствах. Збиток, заподіяний присадибним ділянкам у приватному секторі, становить 5,6 млн. грн, аграріям завдано збитків на 92 млн. грн, соціальній сфері - на 119 тис. грн", - повідомив І. Любий.

За його словами, з резервного фонду області на ліквідацію наслідків стихії виділено 1,4 тис. листів шиферу, тоді як усього потрібно 33,8 тис. листів.

"У районних резервах також не вистачає шиферу, тому ми підготували звернення до обласної ради та облдержадміністрації з проханням виділити гроші на закупівлю шиферу", - повідомив І. Любий.

За його словами, внаслідок негоди в області також було повалено багато дерев і стовпів електропередач. Так, 8 сіл у Кременецькому районі досі залишаються без енергопостачання.

Раніше повідомляли, червнева негода знищила овочів та ягід на 300 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram