ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура закрила в Києві 14 дитячих атракціонів

Відомство звинувачує Держгірпромнагляд.

Прокуратура закрила в Києві 14 дитячих атракціонів
Фото: www.tripadvisor.com

У Києві за втручання прокуратури закрито 14 небезпечних дитячих атракціонів.

Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури з посиланням на заступника прокурора Києва Максима Могильницького.

"На нашу вимогу територіальним управлінням Держгірпомнагляду вже опломбовано 14 атракціонів, які не мають дозволів на їх експлуатацію", - зазначив він.

За словами М. Могильницького, атракціони, технічний стан яких не перевірено, а вони продовжують працювати, виявлено в столичних парках "Нивки", "Воїнів інтернаціоналістів", розважальному центрі "Тропікал парк", Голосіївському парку культури та відпочинку ім. М. Рильського.

Як сказав заступник прокурора столиці, в Голосіївському парку культури та відпочинку ім. М. Рильського другий рік поспіль працюють атракціони, які не мають дозволів на експлуатацію та технічний огляд яких після демонтажу та встановлення на новому місці не проводили.

"Про такі порушення було відомо контролеру Держгірпромнагляду, але замість того, щоб опломбувати ці атракціони, він просто склав про це акт перевірки. Атракціони як працювали без дозволів, так і продовжують свою роботу", - сказав заступник прокурора міста Києва.

Із цього приводу прокурор Голосіївського району столиці вніс подання начальнику територіального управління Держгірпромнагляду з вимогою не тільки негайно усунути порушення під час експлуатації небезпечного обладнання, а й притягти до відповідальності інспектора, з вини якого діти можуть опинитися в небезпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram