ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Митрополит Володимир закликав українських уболівальників проявити "дух миру"

На думку глави УПЦ (МП), спортивна гра повинна бути приводом до терпимості та шляхетності.

Митрополит Володимир закликав українських уболівальників проявити "дух миру"
Фото: Макс Левин

Глава Української Православної Церкви Московського патріархату митрополит Володимир просить українців не допускати агресії стосовно гравців іноземних збірних із футболу та їхніх уболівальників.

"Ми сподіваємося, що в гостей України залишаться гарні спогади від її відвідування. І, напевно, головним чинником приємних вражень повинна стати атмосфера доброзичливості та взаємоповаги", - йдеться у зверненні митрополита Володимира до української громадськості з нагоди початку Євро-2012 в Україні, повідомляє сайт УПЦ (МП).

Предстоятель УПЦ (МП) наголосив, що серед емоцій, які супроводжують спортивні змагання, не повинно бути "агресивності до суперників і їхніх уболівальників, проявів будь-якої національної ворожнечі".

"Не забуваймо, що спортивна гра - це насамперед гра, яка повинна бути приводом не до жорстокості та прояву руйнівної сили, а до терпимості, прояву честі, мужнього переживання поразки та шляхетності в перемогах", - нагадав митрополит Володимир.

Він також окремо звернув увагу віруючих уболівальників: "Ми знаємо, що серед уболівальників за українську футбольну команду чимало православних віруючих ... Звертаємося до них із проханням зберігати у вирі переживань свій внутрішній світ від негативних емоцій, не розпорошувати духовний світ у тимчасових захопленнях".

"Закликаємо всіх людей доброї волі докласти максимум зусиль для збереження в ці дні спокою, добрих і толерантних відносин, поваги одне до одного, взаємодопомоги. Нехай дух миру та доброзичливості під час проведення чемпіонату Європи з футболу супроводжує всіх учасників і вболівальників", - підсумував глава УПЦ (МП).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram