ГоловнаСуспільствоПодії

СЕС дозволила купатися у Дніпрі

У службі нагадали, що тільки половина київських пляжів мають дозволи.

СЕС дозволила купатися у Дніпрі
Фото: mkkuzbass.ru

У СЕС повідомили, що вода в Дніпрі відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН розповів начальник відділу Державного санітарно-епідеміологічного нагляду Держсанепідемслужби Віктор Ляшко, пише "Сегодня".

Він зазначив, що в Києві з 11 пляжів і зон відпочинку, розташованих на річці Дніпро, п'ять пляжів не мають офіційних дозволів. Відкрито та мають паспорти шість пляжів: "Дитячий" - в Гідропарку, "Венеція", "Молодіжний", "Веселка" і "Тельбін" на озерах у Дніпровському районі і "Чорторий" у парку Дружби народів, в Деснянському районі.

"Вода в річці Дніпро відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Купатися не заборонено. Якщо я сказав, що не видано п'ять дозволів, то це з облаштування саме пляжних зон: не підведено фонтанчики питної води, не зроблено душові, відсутні туалети. Вода в річці Дніпро придатна для купання сьогодні на всій території міста Києва", - сказав він.

Говорячи про Україну в цілому, Ляшко поінформував, що відкрито 47% всіх наявних пляжів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Відкрито 47% пляжів. З 1015 працює 481 пляж", - повідомив він на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він також зазначив, що за невідповідний епідеміологічний стан закрито 8 пляжів в Криму, Миколаївській та Одеській областях.

За словами Ляшка, 50% власників пляжів не змогли привести території пляжів у відповідність з новими нормами санітарно-епідеміологічних вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram