ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

МВС: уболівальниками-іноземцями, які були напідпитку, займаються медики

У відомстві кажуть: ті, хто забагато випив, оклигують у токсикологічних відділеннях.

МВС: уболівальниками-іноземцями, які були напідпитку, займаються медики
архивное фото
Фото: zik.ua

Іноземних уболівальників Євро-2012, які випили забагато алкоголю, приводять до тями в токсикологічних відділеннях лікарень.

Про це розповіли в управлінні зі зв'язків із громадськістю МВС України.

Відповідаючи на запитання, куди доправляють іноземних громадян, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, але не порушують українських законів, у МВС зазначили, що такими людьми займаються медики.

"Якщо іноземець дуже п'яний, але не порушує закону, то його доправляють у токсикологічне відділення, де він перебуває певний час, поки не отямиться", - пояснили у відомстві.

"Це медична проблема, не наша, якщо вони не порушують закону", - наголосили в міліції.

Також у МВС розповіли, що в рамках Євро-2012 такі випадки вже були: українці викликали відповідні служби, коли побачили, що іноземець не здатний самостійно пересуватися й адекватно реагувати. Зокрема, в Харкові добряче підпилий громадянин Голландії врізався у скляні двері, а у Львові французький уболівальник розбив дзеркало.

Водночас у МВС наголосили: якщо іноземний громадянин порушує українське законодавство в такому стані, то він відповідає за українськими законами і його можуть притягнути до відповідальності в судовому порядку, зокрема до адміністративної відповідальності - штрафів, позбавлення права відвідувати матчі Євро -2012. Але таких випадків поки що не траплялося.

Нагадаємо, бійка між українськими та російськими вболівальниками сталася 8 червня близько 23:45 біля офіційної фан-зони УЄФА в центрі Львова після матчу Росія - Чехія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram