ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

До Києва на Євро-2012 з'їжджаються шахраї

Міліція в штатському вистежує потенційних злодіїв.

До Києва на Євро-2012 з'їжджаються шахраї

Через активізацію в Києві злодіїв напередодні Євро-2012 міліція посилює патрулювання, переодягнені міліціонери стежать за злодіями в метро.

Для вболівальників Євро випустили спеціальні інструкції - "гіди безпеки", де гостям Києва різними мовами пояснюють, що робити в різних ситуаціях і як відрізнити справжнього міліціонера від переодягненого шахрая, пише "Сегодня".

На двох сторінках із фото і коміксами гостям Києва пояснюють, наприклад, як відрізнити міліціонера від переодягненого шахрая. Там пишуть, що автомобіль має право зупинити тільки міліціонер. А якщо авто зупиняє особа у формі, схожій на міліцейську, і пропонує пройти перевірку вихлопних газів чи вимагає штраф, потрібно відразу телефонувати за телефоном "102".

"Навіть якщо станеться бодай одна кишенькова крадіжка в іноземця, нам, природно, буде неприємно, хоча такі злочини трапляються в будь-якій країні Європи", - зазначив начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

За останні дні в центрі Києва спіймали кишенькових злодіїв, які промишляли в тролейбусах № 16 і № 18.

У районі ринку "Дніпро" в Святошино затримали злодія в автобусі. Він витягнув гроші з кишені іноземця. А на Позняках хлопець із Вінницької області зірвав із шиї 21-річної киянки золотий ланцюжок.

Нині міліція вже перейшла в режим бойової готовності, і в штатському вони їздять у транспорті, вистежуючи потенційних злодіїв.

Очікують, що під час Євро-2012 кількість злочинів збільшиться. "У натовпі легше вчинити злочин. А ще причина в менталітеті наших гостей. Іноземці більш безтурботні. Можуть залишити сумку без нагляду чи покласти гаманець на видноті. Вони так звикли. А в нас все інакше: залишив валізу - через п'ять хвилин її вже немає" , - заявив начальник прес-служби київської міліції Ігор Михалко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram