ГоловнаСуспільствоЖиття

Уболівальники Євро-2012 не зможуть побувати на Андріївському узвозі

Історичний об'єкт заборонили вводити в експлуатацію.

Уболівальники Євро-2012 не зможуть побувати на Андріївському узвозі
Фото: Макс Левин

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Києві відмовилася вводити в експлуатацію Андріївський узвіз у Києві у зв'язку з виявленими порушеннями в його реконструкції,

Про це повідомляє офіційний сайт інспекції.

Служба наклала штрафні санкції на генерального підрядника і спеціаліста з технічного нагляду.

Основні претензії інспекції стосуються якості проведених робіт, зокрема, відсутності в конструкції мощення вертикальної та горизонтальної гідроізоляції стін будівель і двох шарів глиняного замка, відсутності основи для укладання брили каменю з армованого бетону.

Окрім того, під час перевірки зафіксовано виконання будівельних робіт фасадів будівель на 80%, мощення - на 75%, тротуарів - на 90%, мереж - на 70%. Також не вирішено питання безперешкодного доступу маломобільних груп населення та облаштування цоколів на будинках у зв'язку з пониженням тротуарів на один метр.

Генеральному підряднику будівництва надіслано приписи з вимогами усунути виявлені недоліки і накладено на нього штрафні санкції в розмірі 49 тис. грн.

Тим часом у КМДА спростовують інформацію про заборону введення в експлуатацію Андріївського узвозу, про що заявив заступник голови держадміністрації Михайло Кучук.

За його словами, після реконструкції Андріївського узвозу замовник не звертався в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві з приводу введення в експлуатацію, оскільки роботи ще тривають.

"Реконструкція вулиці ще триває, ми її здійснюємо в кілька черг. Загалом, до проекту реконструкції об'єкту належить оновлення безпосередньо узвозу і частин вулиць, які до нього прилягають, - Десятинної та Володимирської. На сьогодні ми здійснили благоустрій Андріївського узвозу, переклали мережі на ньому, поклали покриття з бруківки, відремонтували фасади будинків, оновили зовнішнє освітлення. Однак ці самі роботи слід виконати і на тих відрізках Десятинної та Володимирської вулиць, що прилягають до узвозу", - повідомив Кучук.

Лише після завершення робіт на всіх перелічених об'єктах замовник буде звертатися до органу контролю з приводу введення об'єкта в експлуатацію, наголосили в КМДА.

Окрім того, в КМДА повідомили, що і в самій Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві озвучену раніше інформацію про заборону введення в експлуатацію Андріївського узвозу спростували.

Нагадаємо, в Києві 3 червня цього року після реконструкції відкрили Андріївський узвіз.

Реконструкція Андріївського узвозу тривала з вересня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram