ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС заперечують причетність міліції до пожежі в циганському таборі в Києві

Правоохоронці допомагали ліквідувати загоряння.

У МВС заперечують причетність міліції до пожежі в циганському таборі в Києві

У міліції Києва спростовують інформацію про причетність правоохоронців до пожежі в циганському таборі в Києві.

Про це йдеться в повідомленні Відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві з приводу появи в деяких Інтернет-виданнях інформації про те, що в Дніпровському районі працівники міліції нібито спалили циганський табір.

Як підкреслили в столичному главку, за фактом оприлюдненої інформації проведено перевірку, під час якої встановлено, що працівники міліції не лише не здійснювали жодних дій стосовно жителів табору, а навпаки, під час пожежі, яку виявив наряд патрульної служби Дніпровського райуправління, активно брали участь в її гасінні та рятували майно громадян.

Для надання допомоги по тривозі підняли батальйон патрульної служби, додали в міліції та підкреслили, що жодної інформації щодо пожежі та інших протиправних дій стосовно жителів табору у відповідні служби не надходило взагалі.

"Тому відділ зв'язків з громадськістю столичної міліції повинен констатувати, що інформація про причетність міліції до пожежі в таборі не відповідає дійсності і носить явно провокаційний характер. Її модератори мали на меті за допомогою гучних заголовків і використання чуток дезінформувати суспільство і вкотре кинути тінь на правоохоронні органи", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляли, циганський табір в столиці згорів у минулі вихідні.

Циганський табір, в якому проживало близько 50 осіб, враховуючи дітей, приїхав із Закарпаття і оселився в зеленій зоні біля вулиці Березняківської, неподалік від залізничного полотна. За словами циган, у вихідні до них прийшли невідомі і підпалили намети.

"Невідомі сказали, що нам тут не місце, до того ж, напередодні Євро-2012. А потім табір загорівся", - сказали мешканці табору. Під час пожежі ніхто не постраждав.

Незважаючи на пожежу, з'їжджати табір не планує - він просто переїхав на сусідню галявину, зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram