ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція заперечує застосування сльозогінного газу

Інформацію нібито поширили, щоб створити штучну сенсацію.

Міліція заперечує застосування сльозогінного газу
Фото: Макс Левин

Міліція Києва заявляє, що не застосовувала сльозогінного газу проти митингувальників на захист української мови попід стінами Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби київської міліції.

"Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в м. Києві спростовує таку інформацію та повідомляє, що під час забезпечення охорони громадського порядку біля ВР Україна жоден правоохоронець не застосовував проти мітингувальників спеціальних засобів", - сказано в повідомленні.

"Інформація не відповідає дійсності і поширена з метою створення штучних сенсацій і свідомого введення в оману пересічних громадян", - додають у прес-службі київської міліції.

"Зараз у центральній частині міста в масових заходах беруть участь близько дев'яти тисяч осіб. Щоб забезпечити охорону громадського порядку, залучено 2500 правоохоронців", - додано в повідомленні.

Раніше низка ЗМІ повідомили, що учасники акції спробували прорвати міліцейський кордон, почали жбурляти в правоохоронців пластикові пляшки. У відповідь міліціонери застосували сльозогінний газ. Фотографії інциденту опубліковано.

За інформацією "5 каналу", є навіть постраждалі через застосування сльозогінного газу бійцями "Беркута".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram