ГоловнаСуспільствоЖиття

Столична міліція обіцяє затримувати єврохуліганів лише на добу

Іноземці відповідатимуть адміністративно нарівні з українцями.

Столична міліція обіцяє затримувати єврохуліганів лише на добу
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Міліція на Євро-2012 затримуватиме порушників громадського порядку в Києві не більш ніж на добу. Про це заявили в прес-службі ГУ МВС України в Києві.

"У разі ігнорування громадянами України й іноземцями законних вимог працівників міліції або неприпинення вчинення правопорушень громадяни будуть затримуватися і притягуватися до адміністративної відповідальності.

Відповідно до закону України "Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу в Україні", який набуває чинності з 8 червня 2012 р. до 30 липня 2012 року, адміністративне затримання особи може тривати не більш ніж добу. Іноземці й особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах із громадянами України", - заявили в прес-службі.

Також у прес-службі додали, що працівники міліції постійно проводять і будуть проводити профілактичну та роз'яснювальну роботу серед громадян і гостей столиці щодо дотримання вимог законодавства, зокрема, з приводу заборони розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях.

Нагадаємо, в Києві для забезпечення громадського порядку під час футбольного чемпіонату Євро-2012 додатково залучать 1,2 тис. правоохоронців із Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Черкаської та Хмельницької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram