ГоловнаСуспільствоЖиття

Більшість українців вважають, що важливо дати дітям добру освіту, - опитування

Окрім того, як свідчать результати, люди вважають обов'язком виховати дитину чесною і доброю.

Більшість українців вважають, що важливо дати дітям добру освіту, - опитування
Фото: ommo.ru

Більшість українців (60,4%) вважають, що права дітей в Україні не захищені.

Про це свідчать результати телефонного опитування, яке провів Інститут Горшеніна.

Близько третини українців (35,6%) вважають, що права дітей радше не захищено, ніж захищено, близько четвертини (24,8%) - "точно ні". При цьому кожен третій респондент (36,7%) вважає, що права дітей у країні захищено. З них відповіді "радше так" віддали перевагу 28,3%, "точно так" - 8,4% опитаних. Не змогли відповісти на це питання 2,9% громадян України.

Більш ніж половина українців (53,7%) вважає, що передусім суспільство і держава повинні звернути увагу на проблему алкоголізму та наркоманії серед дітей і підлітків. Майже половина опитаних (48,2%) вважає першочерговою проблему безпритульних дітей. Далі в переліку проблем, які вимагають уваги суспільства і держави: дитяча та підліткова злочинність (44,6%); низький рівень життя українських сімей, які мають дітей (43,9%); проблеми організації дитячого дозвілля (43,8% ); проблеми якості виховання дітей у дошкільних і шкільних установах (30,1%); насильство над дітьми у сім'ях (28,8%); усиновлення українських дітей іноземними громадянами (19,2%); проблема поганих умов життя дітей у спеціалізованих дитячих установах (17,2%); егоїстичність українського суспільства, небажання громадян заводити дітей і виховувати їх (15,6%). Відповідь "інше" на це запитання дали 5,2% респондентів, а 3,2% не змогли відповісти на це питання.

Кожен другий громадянин України (50,8%) висловив думку, що найважливіше дати дітям добру освіту. Близько третини опитаних вважають, що важливо виховати дітей чесними і добрими (38,6%), долучити їх до здорового способу життя (36,7%). Близько четвертини респондентів вважають, що важливо виховати в дітях мужність, стійкість, уміння відстояти себе (23,8%). Далі йдуть відповіді: навчання професії, яка "завжди дає кусень хліба" (22,8%); виховання самодисципліни, працьовитості, організованості (18,6%); розвиток розумових здібностей (16,4%); виховання вміння пристосовуватися до обставин (11,5%); розвиток ділових здібностей (10,8%); прищеплення демократичних цінностей (6,2%); виховання терпимості (5,7%); виховання щирої віри в Бога (4,8%). Відповіді "інше" віддали перевагу 6,2% респондентів, а 4,7% не змогли відповісти на це питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram