ГоловнаСуспільствоПодії

Справу Демішкана відправили на дорозслідування

А суддя, який дав умовний термін за вбивство, може втратити свою мантію.

Справу Демішкана відправили на дорозслідування
Сергей Демишкан
Фото: lenta.ru

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував вирок і відправив на повторний розгляд кримінальну справу проти сина голови "Укравтодору" Володимира Демішкана та його двох спільників за звинуваченням у викраденні й жорстокому вбивстві.

Про це повідомляє журналіст ТВі Костянтин Усов у своєму Facebook.

Крім того, за його даними, суддя Єременко, який призначив за умисне вбивство умовне покарання, невдовзі постане перед Вищою радою юстиції.

Нагадаємо, в січні цього року Баришівський суд Київської області на таємному засіданні виніс організатору злочину Сергію Демішкану умовний термін покарання. Генпрокуратура оскаржити вирок відмовилася. Після того, як журналісти про це повідомили, ГПУ змінила думку.

Злочин було скоєно в листопаді 2007 року. Тоді в Києві було викрадено 62-річного Василя Кривозуба, директора авіакомпанії "Крунк". Як з'ясувалося під час розслідування, Кривозуба викрав його бізнес-партнер Сергій Демішкан разом з Сергієм Левченком і Олександром Курдіним.

Вони вивезли жертву на територію Баришівського району і хотіли примусити бізнесмена підписати договір купівлі-продажу транспортного літака АН-26, який належав Кривозубу. При спробі втечі "заручника" вбили, а тіло втопили в озері з прив'язаною до нього батареєю.

У винесенні вироку головною пом'якшувальною обставиною стала хвороба Демішкана, він надав довідку про тяжке онкозахворювання..

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram