ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Модель реформування охорони здоров'я мають підказати лікарі, - експерт

На думку фахівця, на чолі профільного міністерства має бути лікар.

Модель реформування охорони здоров'я мають підказати лікарі, - експерт
Фото: dv-gazeta.info

Лікарі мають визначити найбільш адекватну для України модель реформування системи охоронии здоров'я.

Про це заявив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, екс-глава Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко в коментарі Інституту Горшеніна.

На його думку, для успішної реалізації реформи системи охорони здоров'я на чолі профільного міністерства має бути професіонал, якого поважають у медичному середовищі.

"Обов'язково лікар. Я, на жаль, бачив інших фахівців, які очолювали заклади медичного профілю, не лікарі. Це такий каламбур. Дуже складно, тому що людина ніколи з цим не стикалася. Але потрібен лікар, який мав певний досвід керівника. Не просто лікар, який прооперував або походив по ділянці і пішов, а лікар, який попрацював керівником, знає проблеми не одного відділення, а десяти, або як у нас в лікарні - 50 відділень різної спрямованості, де яка діра і як її закривати", - вважає Сергій Риженко.

Він вважає, що нинішня глава МОЗ Раіса Богатирьова зможе консолідувати медичне співтовариство для реалізації реформи.

"Вона на 100% відповідає. Я думаю, що більш підготовленого керівника та лікаря знайти важко. Вона пробивна жінка. Я близько її не знаю, але бачу зі сторони. Думаю, що якщо їй допомагатимуть, все буде добре", - зазначив Риженко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram