ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці повернули українок із Сейшельських островів

Українок звільнили з сексуального рабства.

Правоохоронці повернули українок із Сейшельських островів
Фото: http://www.liveinternet.ru

Харківська міліція повернула з Сейшельських островів та Об'єднаних Арабських Еміратів трьох дівчат, проданих у сексуальне рабство.

Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області.

Дівчат для сексуальної експлуатації своїм закордонним "бізнес-партнерам" під виглядом працевлаштування в модельному бізнесі "поставляла" 24-річна безробітна харків'янка.

За даними міліції, з цією метою 1 травня 2012 року вона відправила через аеропорт "Бориспіль" двох харків'янок віком 20 і 22 роки на Сейшельські острови, а наступного дня - 19-річну мешканку Харкова - в Об'єднані Арабські Емірати. Зараз дівчат повернули в Україну.

Слідчим управлінням ГУМВС України в Харківській області за матеріалами, зібраними працівниками Управління у боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми, проти 24-річної харків'янки порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

За такі правопорушення закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі стрком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають оперативно-розшукові заходи зі встановлення осіб, також причетних до скоєння цього злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram