ГоловнаСуспільствоОсвіта

Київська влада обіцяє молодим педагогам набавки

Голова КМДА сьогодні вручав дипломи.

Київська влада обіцяє молодим педагогам набавки
Фото: Макс Левин

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вручив сьогодні, 29 травня, дипломи про вищу освіту випускникам Київського університету імені Бориса Грінченка.

Як повідомляє офіційний сайт КМДА, урочиста церемонія вручення дипломів про присвоєння освітньо-кваліфікаційних рівнів "бакалавр" і "спеціаліст" студентам денної форми навчання відбулася в присутності членів вченої ради Київського університету імені Бориса Грінченка, представників міської та державної влади, батьків і педагогічної громадськості.

"Сьогодні в Києві ми створюємо велику кількість нових робочих місць для працівників освіти. Тільки минулого року введено в експлуатацію 18 дошкільних і загальноосвітніх установ. Це сучасні школи та дитячі садки, які чекають на вас - молодих спеціалістів. Щороку кількість дітей збільшується, і, відповідно, збільшується потреба у кваліфікованих педагогічних кадрах. Випускники університету імені Бориса Грінченка завжди відчуватимуть підтримку міської влади, особливо на першому робочому місці. Я нагадаю, що всі випускники, які отримали дипломи з відзнакою, протягом трьох років будуть отримувати 50-відсоткову набавку від міста, інші випускники - 30 відсотків", - сказав Олександр Попов.

Серед студентів-випускників - учасники та призери міжнародних конкурсів та олімпіад; активні учасники соціального проекту "Київський університет імені Бориса Грінченка - киянам!"; Активні учасники і переможці всеукраїнських і міжнародних науково-практичних конференцій, семінарів, а також переможці різноманітних творчих конкурсів і змагань.

Зауважимо, що столична влада дбає про молодих фахівців, які здобули педагогічну освіту й уклали договір про роботу терміном не менш ніж три роки. Новоявлені педагогічні працівники загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів отримують одноразову адресну допомогу в п'ятиразовому розмірі мінімальної заробітної плати.

Також випускники-відмінники вищих навчальних закладів і студенти, які навчаються на старших курсах вищих навчальних закладів Ι-ΙV рівнів акредитації денної форми навчання, переведені на індивідуальну форму навчання і працюють педагогічними працівниками в навчальних закладах Києва, отримують набавку в розмірі 50% заробітної плати. 30-відсоткова набавка до посадового окладу також виплачується студентам, які навчаються на старших курсах і працюють у загальноосвітніх навчальних закладах.

Окрім того, за складність і напруженість роботи молодим фахівцям-педагогам, випускникам педагогічних ВНЗ, які працюють у навчальних закладах, протягом трьох років установлено набавки в розмірі 20%, 30% (від ставки заробітної плати) до посадового окладу.

Також за особистий внесок у справу навчання і виховання дітей кращим молодим фахівцям-педагогам районні державні адміністрації надають персональні стипендії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram