ГоловнаСуспільствоЖиття

Павленко закликав посилити контроль над дітьми під час Євро

Батьків лякають педофілами.

Павленко закликав посилити контроль над дітьми під час Євро
Фото: Дмитрий Алексеенко

Уповноважений Президента з прав людини Юрій Павленко закликає батьків посилити контроль над неповнолітніми дітьми під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року для того, щоб захистити їх від небезпеки стати жертвою злочинів на сексуальному ґрунті.

Про це він повідомив на прес-конференції "Сексуальна експлуатація дітей в Україні: реалії прихованої проблеми".

"Велика відповідальність лежить на батьках під час Євро-2012. Тому я закликаю батьків поінформувати дітей про небезпеку ... Без сумнівів, батьки повинні контролювати, де знаходиться дитина", - сказав він.

За словами Павленка, в телефоні дитини обов'язково мають бути номери телефонів рідних, яким вона зможе подзвонити в разі небезпеки.

Водночас омбудсмен зазначив, що через збільшенням ризику злочинів на сексуальному ґрунті проти дітей в період футбольного чемпіонату Президент Віктор Янукович дав доручення органам влади посилити роботу щодо забезпечення безпеки дітей в цей період.

За словами омбудсмена, в цьому напрямку має бути активізована робота правоохоронних органів, соціальних служб, органів освіти в першу чергу в містах, які прийматимуть чемпіонат.

Він додав, що для того, щоб забезпечити дозвілля дітей під час футбольних змагань, по всій Україні працюватиме близько 16 таборів при школах.

Раніше повідомляли, Україна може приєднатися до Європейської мережі дитячих омбудсменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram