ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: охорона здоров'я - один з найбільш активних напрямків українсько-китайського співробітництва

В Україні планують створити лікувально-діагностичний центр традиційної китайської медицини.

Богатирьова: охорона здоров'я - один з найбільш активних напрямків українсько-китайського співробітництва
Фото: ukrgazeta.com

Одним з найбільш активних напрямків розвитку українсько-китайського співробітництва є сфера охорони здоров'я.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр - міністр охорони здоров'я України Раіса Богатирьова на зустрічі з делегацією Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китайської Народної Республіки (ВК НПКР КНР) на чолі із заступником голови цієї організації пані Лінь Веньї, повідомляє прес-служба МОЗ.

На виконання домовленостей, досягнутих на вищому рівні під час візиту Президента України Віктора Януковича до Китайської народної республіки, МОЗ, отримавши відповідне доручення від глави держави, спільно з китайською стороною розробляє план зі співробітництва в сфері охорони здоров'я.

Богатирьова повідомила про те, що 11 травня відбулося перше засідання підкомісії з питань співробітництва в сфері медицини, створеної в рамках міжурядової Комісії зі співробітництва між Кабінетом Міністром України і Урядом КНР. Окрім іншого, на ньому порушувалося питання про підготовку та реалізацію китайською стороною інвестиційного проекту зі створення в Україні лікувально-діагностичного центру традиційної китайської медицини.

Міністр зазначила, що в основі політики Президента України - розуміння важливості гуманітарної складової розвитку суспільства.

"Оскільки економічні досягнення в першу чергу залежать від людського потенціалу, від того, наскільки людина здорова, освічена, культурно розвинена", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

На її переконання, без уваги держави до гуманітарних питань важко очікувати результатів в економічному розвитку будь-якої країни.

"Саме це спонукало Президента України ініціювати створення Концепції гуманітарного розвитку держави до 2020 року", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

У свою чергу, пані Веньї підкреслила: "Ми розглядаємо Україну як одного з найбільш дружніх і надійних партнерів нашої країни".

Співрозмовники відзначили високий рівень взаєморозуміння і довіри між державами і зазначили, що Україна та Китайська Народна Республіка мають всі необхідні передумови для подальшого розвитку стратегічного партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram