ГоловнаСуспільствоЖиття

Половина українських батьків нічого не знають про проблеми дітей

Але довіра серед дітей до батьківська слова найвища - майже 90%.

Половина українських батьків нічого не знають про проблеми дітей
Фото: www.rastu.ru

Половина українських дітей мало спілкується зі своїми батьками і воліє не ділитися з ними своїми проблемами.

Про це свідчить соціологічне опитування, яке провів Український інститут соцдосліджень імені Яременка.

50% опитаних заявили, що спілкуються з батьками мало, причому у вихідні значно менше, ніж у будні. Із чого можна зробити висновок, що основною своєю функцією батьки вважають не так виховання (про що дитина думає, чим живе і як витрачає гроші), як контроль (де був, яку оцінку отримав).

При цьому 20% батьків, за словами дітей, не знають, де вони бувають після закінчення уроків, а більш ніж 30% не знають правди про оцінки.

На питання "Чи знають батьки про те, які проблеми хвилюють тебе?" понад 50% дітей відповіли: "Або погано знають, або не знають зовсім". Єдине, що батьки добре знають про свою дитину, це стан її здоров'я - про це говорять більш ніж 90% дітей.

Найменше реалізовано, на думку самих дітей, їхнє право бути почутими. Варіант відповіді "Моя думка нікого не цікавить" обрали 15%.

Незважаючи на це, довіра до батьківського слова найвища: майже 90% дітей найнадійнішим джерелом інформації вважають батьків.

Майже 40% дітей критично оцінюють матеріальний стан своєї сім'ї. Із цього погляду 30% узагалі не хотіли б жити так, як живуть їхні батьки. Зате духовно наслідувати приклад батьків готові 75% дітей.

Опитування дітей віком від 10 до 17 років, а також батьків і експертів, які працюють із дітьми, проводили з 15 по 30 квітня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram