ГоловнаСуспільствоЖиття

Навколо квитків на поїзди Hyundai пасажири влаштували ажіотаж

Можливість швидше пересуватися між великими містами оцінили.

Навколо квитків на поїзди Hyundai пасажири влаштували ажіотаж
Фото: Макс Левин

У неділю стартують регулярні рейси швидкісних поїздів Hyundai між Києвом, Львовом і Харковом. Тим, хто бажає особисто випробувати нові склади, варто поквапитися з квитками - навколо них вже виник ажіотаж.

Про це пише газета "Факты и комментарии".

Як повідомляє видання, квитки на експрес стали масово розкуповувати відразу після їх надходження у продаж минулої неділі. Протягом першої же доби було придбано близько тисячі місць, а напередодні запуску поїздів кількість проданих квитків становила вже близько п'яти тисяч.

"Тисячі квитків, придбаних ще до того, як перший поїзд вирушив у дорогу, підтвердили - попит на новий рівень залізничних перевезень в країні вже є", - пише газета.

Можливість швидше пересуватися між великими українськими містами передусім оцінили пасажири, які часто вирушають у відрядження.

"Я їжджу у відрядження майже щотижня, а в сезон буває і до восьми виїздів на місяць. На машині подорожувати стомливо, та й не надто безпечно, особливо в темний час доби. Якщо постійно купувати квитки на літак, то налітає стільки, що вилетиш в трубу. Тому пересуваюся поїздами або автобусами. На жаль, потяги у нас повільні, повзають від полустанку до полустанку черепашачим кроком, та й користі від того, що їдуть вони вночі, мало: нормально поспати все одно не вдається. Якщо швидкісні поїзди їздитимуть так само швидко, як нам обіцяли і не запізнюватися - я готовий за ці переваги платити більше. До того ж, кондиціонування в них буде, та Інтернет обіцяють підключити", - цитує газета киянина Миколу Аксененка.

Газета зазначає, що під час руху в поїзді можна буде працювати - в салоні вагонів у необхідній кількості встановлені електричні розетки і працює бездротовий Інтернет, що дозволяє користуватися ноутбуком.

Незважаючи на високу для вітчизняних доріг швидкість (а нові поїзди можуть прискорюватися до 160 кілометрів на годину), подорож на експресі так само безпечна, як і на звичайному поїзді. "Спеціально під нові поїзди Укрзалізниця виконала масштабну роботу з модернізації всієї залізничної інфраструктури", - уточнює видання.

Нагадаємо, віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що уряд найближчим часом позбавить ціни на квитки у поїзди Hyundai від ПДВ, чим знизить їхню вартість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram