ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС: британський журналіст видав за повій донецьких громадських діячів-жінок

А текст статті від початку до кінця вигадав сам.

МВС: британський журналіст видав за повій донецьких громадських діячів-жінок
Иллюстрация к статье британского журналиста
Фото: 062.ua

Кореспондент британського таблоїду The Sun Нік Паркер видав у своїй статті за повій порядних донеччанок.

Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в Донецькій області.

Навесні 2012 року в деяких іноземних ЗМІ, а потім і в українських інтернет-виданнях з'явилися публікації під назвою "Повії біля "Донбас Арени" - обережно, ризик!", ілюстровані фотографіями жінок біля стадіону. Автор статті розповів про декількох "представниць сфери сексуальних послуг", з якими він нібито поспілкувався в Донецьку. З їхніх висловлювань читач дізнається, що всі вони планують збагатитися під час чемпіонату Євро-2012. Водночас щонайменше кожна п'ята з "нічних метеликів" нібито заражена вірусом імунодефіциту людини.

Співробітники управління боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми (УБКТЛ) ГУ МВС України в Донецькій області здійснили перевірку інформації, викладеної в цій статті, і встановили осіб, які давали інтерв'ю журналісту з Великобританії. Виявилося, що текст статті англійський кореспондент від початку до кінця вигадав сам, вклавши у "вуста" своїх співрозмовниць слова, яких вони насправді йому ніколи не говорили.

Дізнавшись, під яким текстом в Інтернеті розміщені їхні фотографії, жінки розповіли в міліції, як усе відбувалося насправді.

Головною "героїнею" історії, що отримала такий резонанс, стала 42-річна донеччанка - керівник громадської організації, яка працює над психосоціальною реабілітацією жінок, що зазнали насильства. Саме до неї через посередників звернувся журналіст відомого британського таблоїду з проханням про інтерв'ю. Через те, що вона є відомою в певних колах громадською діячкою, не здивувалася такій пропозиції і розповіла журналістові про те, над чим працює її організація, яку саме допомогу надає жінкам, що потребують її, також і ВІЛ-інфікованим і так званим "жінкам комерційного сексу".

Крім керівника організації, з іноземними кореспондентами спілкувалася і її 22-річна дочка, яка є співзасновником цієї громадської організації, а також ще 3 жінки з-поміж учасників об'єднання.

За словами всіх цих жінок, ніхто з них не вдав із себе повій і насправді вони ніколи не надавали сексуальних послуг. В інтерв'ю вони розповідали журналістові тільки про те, що робить кожна з них за своїм напрямком роботи в організації, яка допомагає різним категоріям жінок.

Після короткого спілкування (зі слів жінок - буквально кілька хвилин) фотограф, який приїхав разом з журналістом, що розпитував, зробив кілька фотографій, зафіксувавши донеччанок у найвідоміших місцях міста - на площі Леніна та біля "Донбас Арени". За інтерв'ю та фото кожна з жінок отримала від 300 до 500 доларів готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram