ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківську ветеранам УПА пообіцяли безкоштовний проїзд у таксі

У місті згадають діячів українського визвольного руху.

В Івано-Франківську ветеранам УПА пообіцяли безкоштовний проїзд у таксі
Фото: Дмитрий Алексеенко

В Івано-Франківську 27 травня, в день святкування Дня Героїв, службами таксі будуть організовані безкоштовні перевезення в межах міста ветеранів визвольної боротьби, політв'язнів і репресованих.

Про це повідомили в Івано-Франківському міськвиконкомі.

Відповідно до спільного розпорядження голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка та голови обласної ради Олександра Сича, в області "для належного вшанування пам'яті видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької епохи, часів української революції, визвольної боротьби, періоду відродження української державності" 27 травня відзначатимуть День Героїв.

У цей день заплановано проведення в прикарпатських храмах Богослужіння пам'яті борців за свободу і незалежність України. У населених пунктах області підготують тематичні заходи, організують виступи письменників, художників, громадських діячів, покладання вінків і квітів до могил борців за свободу України.

У закладах культури області, згідно з розпорядженням, проводитимуться культурно-творчі вечори, літературні читання, презентації видань, тематичні експозиції та виставки.

У навчальних закладах краю "для виховання у молоді поваги до історії українського народу" відбудуться бесіди, лекції, виховні години, просвітницькі акції.

Також у неділю в Івано-Франківському парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка відбудеться реконструкція бою Української повстанської армії з загонами НКВС.

Раніше повідомляли, в Івано-Франківську ветерани УПА отримають доплату до пенсії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram