ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов не пошкодував грошей на оздоровлення київських дітей

Київська влада повністю оплатить путівки пільговим категоріям.

Попов не пошкодував грошей на оздоровлення київських дітей
Фото: Макс Левин

Більш ніж чотири тисячі київських дітей цього літа поїдуть відпочивати в санаторії за безкоштовними путівками або путівками зі знижкою тільки по лінії Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації.

Про це повідомив у програмі "Столиця" на ТРК "Київ" керівник управління Володимир Вовк.

За його словами, маленьким киянам пропонують найрізноманітніші напрямки - від Карпат до Західного узбережжя Криму.

Зокрема, за словами керівника управління, діти мають змогу вибирати між приміським табором у Бородянці, відпочинком на Одещині, Львівщині, Азовському або Чорному морях. При цьому місто повністю фінансує відпочинок окремих категорій дітей.

Зокрема, абсолютно безкоштовно можуть отримати путівки діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків, діти з малозабезпечених сімей, діти з багатодітних сімей, діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф.

Обдарованим дітям - переможцям міжнародних, усеукраїнських олімпіад, конкурсів і фестивалів, змагань, спартакіад місто пропонує путівки за 10%. Переможці районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, а також усі без винятку відмінники навчання можуть отримати путівку за 30% її вартості, а обласних або міських - за 20%.

Нарешті, лідери дитячих громадських організацій мають можливість поїхати відпочивати за півціни, розповів Володимир Вовк.

Нагадаємо, що загалом київська влада планує цього року оздоровити за рахунок міського бюджету майже 30 тисяч юних киян, які мають пільгові категорії.

Як зазначив голова КДМА Олександр Попов, цього року місто збільшило витрати на оздоровлення дітей. Зокрема, на 10% збільшено видатки на придбання свіжих овочів і фруктів для відпочивальників дитячих таборів із денним перебуванням на базі навчальних закладів столиці.

"Здоров'я маленьких киян - це головне, про що постійно має піклуватися місто. Влітку ми організуємо найкращий відпочинок для київських дітей. Переконаний, восени вони підуть до школи з новими силами і прагненням до знань", - сказав Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram