ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни стурбовані кількістю парків у столиці, - екологи

Актуальне питання розглянуть на референдумі.

Кияни стурбовані кількістю парків у столиці, - екологи

Питання збереження та примноження зелених зон залишається актуальним для Києва. Отже, актуальними є проектні рішення нового Генерального плану розвитку Києва, винесені на референдум, які передбачають, зокрема, збільшення на 20% площ парків, бульварів і скверів у розрахунку на одного киянина.

Таку думку висловив головний консультант відділу екологічної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень В'ячеслав Потапенко.

"Кілька років тому проблема вирубування зелених насаджень була надзвичайно болісною для столиці. З приходом Попова припинено роздавання зелених територій під забудову, за це йому окреме дякую. Але, на жаль, не припиняється вирубування дерев на ділянках, відчужених протягом попередніх років. Юридично новому керівництву міста складно що-небудь протиставити забудовникам, оскільки вони мають усі дозволи, отримані три роки тому, п'ять років тому. Тема періодично виникає, завдаючи чимало неприємностей і киянам, і нинішній столичній владі", - зазначив В'ячеслав Потапенко.

Еколог зауважив, що винесення Поповим на референдум, зокрема, питання про збільшення зелених зон "може свідчити про намір міського голови надалі запобігти можливим рішенням Київради роздати під забудову території парків і скверів". "Звичайно, екологи не можуть не вітати такого прагнення. Відновлення і збільшення зеленого фонду столиці - необхідний захід, про який уже неодноразово йшлося. Думаю, що наміри міської влади підтримають і кияни. Стверджувати це дозволяє активність міщан, з якою вони відстоювали і відстоюють парки та сквери столиці", - зазначив В'ячеслав Потапенко.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов ініціював проведення першого загальноміського референдуму. Одним із питань, винесених ініціативною групою на референдум, є "Чи схвалюєте Ви основні проектні рішення нового Генерального плану розвитку Києва?". Серед таких рішень зазначено збільшення на 20% площ парків, бульварів і скверів у розрахунку на одного жителя, зважаючи на прогноз приросту населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram