ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Попов подякував столичним медикам

У Києві готують проект Столичного стандарту здоров'я.

Попов подякував столичним медикам
Фото: Макс Левин

Столична влада рішуче налаштована на співпрацю з киянами, громадськими об'єднаннями медиків і представниками медичних установ Києва в питанні реформування медицини в місті.

Про це голова КМДА Олександр Попов повідомив під час інспекційної поїздки в Олександрівську клінічну лікарню.

"Минулого тижня київська громадськість заснувала організацію "Здоровий Київ". Столичні медики і жителі міста, об'єднавшись, склали активну програму, орієнтовану на розвиток столичної медицини. Плани амбітні, але, на мій погляд, саме такими вони й повинні бути", - розповів Олександр Попов.

За словами голови міста, кістяком організації "Здоровий Київ" стали активні медичні працівники муніципальних установ - лікарі та медсестри, свого часу делеговані трудовими колективами для діалогу з КМДА і створення Столичного стандарту здоров'я. "Я вдячний медичним працівникам, що вони відгукнулися на мій заклик, проводять обговорення актуальних проблем столичної медицини, делегують представників, що займають активну позицію", - зазначив голова КМДА.

Олександр Попов наголосив, що адміністрація міста підтримує ініціативу "Здорового Києва", і висловив упевненість, що Київ буде по-справжньому здоровим, тільки коли об'єднаються самі медики, влада та всі кияни.

Нагадаємо, на початку лютого голова КМДА Олександр Попов закликав медичних працівників до обговорення актуальних проблем медичної сфери. За два місяці відбулося більш ніж 50 зборів трудових колективів у всіх районах міста. Переважна більшість колективів прийняла рішення делегувати своїх представників для розробки на рівні КМДА Столичного стандарту здоров'я. 30 березня на базі Центральної районної поліклініки Шевченківського району відбувся "круглий стіл" між представниками трудових колективів лікувальних установ і фахівців КМДА.

Усього в роботі "круглого столу" взяли участь 108 медпрацівників, яких колективи делегували для представництва своїх інтересів. Вони вибрали з-поміж себе оргкомітет і визначилися з робочими групами за основними напрямками роботи. Тепер триває підбиття підсумків анкетування медпрацівників щодо майбутніх складових Столичного стандарту здоров'я, ініційованого оргкомітетом у медичних установах столиці.

14 квітня відбулася зустріч Олександра Попова з членами оргкомітету представників медичних колективів Києва, де обговорювали складові майбутнього Столичного стандарту здоров'я. О. Попов прийняв зібрані медиками 15 тисяч підписів щодо порятунку столичної стоматології, запевнив, що примусу в питанні впровадження сімейної медицини не буде і зазначив, що подібні зустрічі проводитимуть регулярно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram