ГоловнаСуспільствоЖиття

Азаров має намір оздоровити 2,7 млн школярів

Регіони готуються до літнього відпочинку дітей.

Азаров має намір оздоровити 2,7 млн школярів

Цьогоріч планують забезпечити оздоровлення і відпочинок 2,7 млн дітей.

Про це вчора під час свого вступного слова сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Врахуйте, що в таких складних економічних умовах, в яких сьогодні перебуває Україна, ми не скорочуємо, а збільшуємо кількість дітей, яким гарантуємо оздоровлення", - зазначив М. Азаров.

Він зауважив, що на сьогоднішньому засіданні уряду буде проаналізовано підготовку регіонів до літнього відпочинку дітей, оскільки це є одним із першочергових питань державної політики.

"Оскільки наші діти відчувають велике, значно більше, ніж раніше, навантаження: екологія великих міст, сучасне інформаційне суспільство, захворювання і, на жаль, соціальні проблеми. Потрібно захищати наших маленьких громадян і допомагати їм відновити здоров'я і поповнити енергію, а також відкривати можливості для всебічного розвитку.

Найкращий і найефективніший час для цього - літній відпочинок. Тому ми зобов'язані організувати його так, щоб не втратити жодного дня і не обдурити жодної дитячої надії", - наголосив глава уряду.

Він зазначив, що заходи з організації відпочинку й оздоровлення дітей профінансовано на 100%, тому цього року буде оздоровлено на 511 тис. дітей більше, ніж 2009-го.

"Але, на жаль, загалом охоплені відпочинком і оздоровленням тільки дві третини всіх школярів", - додав він.

Раніше повідомляли, 13,5 тисячі дітей залишилися без літнього відпочинку через чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram