ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кримські медики відмовили дитині в допомозі

Дитина йшла до лікарні з розпоротим животом.

Кримські медики відмовили дитині в допомозі

У Криму чергова швидкої допомоги відмовилася прийняти виклик підлітків.

Про це пише ТСН.

13-річний хлопець, пробивши живіт об кермо велосипеда зателефонував у "швидку", проте там кинули слухавку, дізнавшись, що поряд із дітьми немає нікого з дорослих.

"У нього почало вилазити щось із живота, ми злякалися, я відразу почав телефонувати в швидку допомогу. Мені відповіли:" Дорослі є?" Я сказав, що ні. Жінка взяла і не прийняла мій виклик, і кинула слухавку", - сказав один із товаришів потерпілого.

Друзі допомогли хлопчикові дійти до лікарні, свої нутрощі він ніс у руках.

"Мені було смішно, що я тримаю їх, але потім, коли я підходив до лікарні, усвідомлював, що це реальна рана, що це серйозно, і ставало страшно вже", - розповів сам потерпілий Максим Пєшков.

Лікарі діагностували в Максима пошкодження тонкої і товстої кишок. Хлопця негайно прооперували - видалили частину сальника.

З'ясувалося, що виклик хлопців приймала фельдшер вищої категорії з 38-річним стажем роботи в швидкій допомозі.

"Вона могла поставити хоча б прямі запитання, тобто, вона могла запитати прізвище, ім'я дитини. Якщо підозрювала помилковий виклик, передати цей виклик у МНС або в міліцію. Покласти слухавку і списати це на помилковий виклик, напевно, неприпустимо", - стверджує мати постраждалого хлопчика.

У відділенні "швидкої" підтверджують, що фельдшер порушила інструкцію. Вона повинна була поставити підлітку низку запитань. А якщо і відмовити в приїзді бригади "швидкої", то письмово. Припускають, що жінка недооцінила виклик, оскільки діти часто так жартують.

Власну перевірку почала й адміністрація лікарні. Якщо факти підтвердяться, фельдшера обіцяють звільнити.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова назвала неприпустимою таку поведінку медиків "швидкої", коментуючи відмову медперсонал у виїзді до 7-річного хлопчика в Горлівці Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram