ГоловнаСуспільствоОсвіта

Прокуратура повернула міністерству Табачника будівлю в центрі Києва

Прокуратура повернула міністерству Табачника будівлю в центрі Києва.

Прокуратура повернула міністерству Табачника будівлю в центрі Києва
Фото: novostey.com

Прокуратура столиці звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом про повернення Міністерству освіти і науки, молоді та спорту нежитлового будинку по вул. Грушевського, 1-б, у якому розташовано Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Це приміщення загальною площею понад 600 кв. м у центрі столиці приватизувало ВАТ "АК "Київреконструкція" 2010 року за рішенням Фонду держмайна України, який неправомірно вніс його до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді є профільним позашкільним навчальним закладом, створеним ще 1930 року, нерухоме майно якому передано на постійній безоплатній основі.

До того ж, ФДМ продав зазначене приміщення ВАТ "АК "Київреконструкція", котре до 2010 року орендувало його і, всупереч вимогам законодавства, не платило орендної плати.

Згідно з рішенням Господарського суду м. Києва, за позовом прокуратури столиці з ВАТ "АК "Київреконструкція" стягнуто заборгованість за орендну плату в розмірі 418 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram