ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов почав соціальний діалог із роботодавцями

Голова КМДА хоче, щоб бізнес платив "білу" зарплату.

Попов почав соціальний діалог із роботодавцями

Київська влада в особі голови КМДА Олександра Попова, міські профспілки та асоціація столичних роботодавців задекларували свої наміри про співпрацю, повідомляє офіційний сайт КМДА.

Напередодні в міській адміністрації відбулося підписання тристоронньої територіального угоди. Підписанти домовилися співпрацювати, щоб поліпшити трудовий і бізнес-клімат столиці. Зокрема, сприяти виконанню міських цільових програм з підтримки товаровиробників усіх форм власності з метою збереження промислового та наукового потенціалу міста, розвитку підприємництва та малого бізнесу і періодично виносити питання на засідання міської тристоронньої ради.

"Передусім така угода гарантує стабільність у питаннях взаємодії трьох сторін. Адже ні профспілки, ні роботодавці, ні влада самостійно не здатні вирішувати складні питання, що стоять сьогодні перед суспільством. А об'єднавшись, ми зможемо досягти найкращих результатів. Йдеться і про соціально-економічний розвиток міста, і про соціальний захист людей, які працюють. Зараз ми консолідували зусилля, щоб підвищити рівень життя в столиці", - наголосив під час підписання угоди Попов.

Як зазначив глава КМДА, важливу роль у розвитку Києва відіграє саме бізнес. Від того, скільки робочих місць створено в місті, яку зарплату отримують працівники, безпосередньо залежить добробут столиці, адже левову частку надходжень до бюджету становить податок на доходи фізичних осіб. Олександр Попов запевнив, що місто зацікавлене, щоб бізнес відчував себе комфортно, платив "білу" зарплату, адже через платню в конвертах столиця втрачає до 40% ПДФО, який є основним наповнювачем столичного бюджету.

"Ми сьогодні юридично оформили наші домовленості, але в принципі вже з початку року їх реалізуємо. Наприклад, муніципальні надбавки працівникам бюджетної сфери - це 20%, які ми надаємо з міського бюджету, щоб підтримати киян, питання захисту ветеранів і тих людей, які потребують додаткового соціального захисту, - це результат нашої співпраці з профспілками. І, безумовно, це співпраця з роботодавцями в частині підтримки їхніх ініціатив із розвитку економіки й одночасно швидке реагування, щоб уникнути бюрократичних перепон, вирішення питань, пов'язаних із захистом інтересів наших підприємців", - розповів Попов.

Територіальну угоду підписано між Київською міською державною адміністрацією, Об'єднанням організацій роботодавців Києва "Федерація роботодавців Києва" та Об'єднанням профспілок, організацій профспілок "Київська міська рада профспілок". Територіальну угоду укладено на основі прийнятих сторонами зобов'язань для регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин та узгодження інтересів сторін.

Територіальна угода складається з восьми розділів: "Сприяння розвитку підприємництва та сфери послуг", "Зайнятість населення", "Оплата праці", "Збереження і розвиток соціально-побутової сфери", "Охорона праці, охорона здоров'я, гарантування безпечної життєдіяльності населення", "Соціальні виплати та гарантії", "Організація оздоровлення, культурного дозвілля та розвиток фізкультури і спорту для киян і членів їхніх сімей" і "Соціальний діалог".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram