ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова домовилася з ВООЗ про підтримку реформи української медицини

Богатирьова домовилася з ВООЗ про підтримку реформи української медицини

Богатирьова домовилася з ВООЗ про підтримку реформи української медицини
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр-міністр України, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова і регіональний директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Жужанна Якаб підписали двосторонню угоду про співпрацю між Міністерством охорони здоров'я України та Європейським регіональним бюро ВООЗ на 2012-2013 роки.

Про це повідомляє прес-служба Мінохорони.

Документ було підписано під час 65-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я в Женеві. Пріоритетними напрямами співпраці українського МОЗ і ВООЗ, згідно з угодою, будуть зміцнення системи охорони здоров'я в Україні, протидія неінфекційним захворювання та сприяння здоровому способу життя, підвищення інституційного потенціалу системи охорони здоров'я для більш ефективної боротьби з інфекційними захворюваннями, поліпшення материнського, дитячого, підліткового і репродуктивного здоров'я.

Крім того, під час зустрічі Раїса Богатирьова обговорила з Жужаною Якаб можливість підтримки з боку ВОЗ реформування охорони здоров'я України, в тому числі, створення мережі перинатальних центрів. У цьому контексті йшлося про надання з боку ВООЗ рекомендаційно-консультативної допомоги, а також про можливості організації підготовки кадрів для роботи в перинатальних центрах і підвищення кваліфікації українських фахівців у провідних наукових центрах Європи.

Віце-прем'єр-міністр Раїса Богатирьова нагадала, що з ініціативи МОЗ в Україні нещодавно закінчили роботу дві місії ВООЗ - з питань спалаху кору та оцінки національної програми імунізації. "Висновки і рекомендації експертів украй важливі для усунення попередніх недоліків і прийняття негайних адекватних заходів", - зазначила Раїса Богатирьова.

Міністр охорони здоров'я України також поінформувала Європейське бюро ВООЗ про підготовку до забезпечення необхідними медичними послугами належної якості та максимальної доступності учасників, гостей, уболівальників Євро-2012, а також про заходи щодо посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду у приймаючих містах та офіційних місцях Євро-2012 для запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram