ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Назвали причину отруєння дітей в Обухівському дитсадку

Лікарі підозрюють сальмонельоз.

Назвали причину отруєння дітей в Обухівському дитсадку
Фото: www.gorod.lv

Київська обласна санітарно-епідеміологічна станція назвала попередньою причиною отруєння вихованців дитячого садочка "Рушничок" в Обухові (Київська область) сальмонельоз.

Про це повідомила головний санітарний лікар Київської області Галина Гринчук. "Під час бактеріологічного дослідження матеріалу від хворих, а також харчових продуктів, які взяли на дослідження, зокрема, манної каші, встановлено підозру на сальмонельоз", - сказала вона.

Зокрема, згідно з попередніми даними, встановлено підозру на сальмонельоз у 9 потерпілих: 6 дітей і 3 дорослих. При цьому Гринчук повідомила, що остаточні висновки будуть готові завтра. Вона зазначила, що фактором передачі інфекції були харчові продукти.

За словами першого заступника голови СЕС Олександра Кравчука, станом на 21 травня в інфекційному відділенні районної лікарні Обухівського району з попереднім діагнозом гастроентероколіт перебуває на лікуванні 31 особа, в тому числі - 23 дитини віком від 4 до 6 років, вихованців дитячого навчального закладу "Рушничок".

Перебіг захворювання у 3-х дітей та одного працівника закладу - середньої тяжкості, у решти хворих стан задовільний, із позитивною динамікою.

Як повідомляли, 21 особа, у тому числі 16 дітей - вихованців дитячого садочка, госпіталізовано 19 травня з діагнозом "гострий гастроентероколіт" в Обухові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram