ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці з Costa Concordia відмовилися від 11 тис. євро компенсації

Українські пасажири вимагають подвоїти виплати.

Українці з Costa Concordia відмовилися від 11 тис. євро компенсації

Українці, які вижили внаслідок аварії лайнера Costa Concordia, масово відмовилися від компенсації в 11 тис. євро, вимагаючи збільшити виплати вдвічі.

Як повідомляє газета "Сегодня", українці, які врятувалися, підкреслюють, що пережили занадто сильний стрес і отримали серйозні проблеми зі здоров'ям.

"Нам запропонували написати, що ми довічно відмовляємося від будь-яких претензій до туркомпанії, і після цього вони сплачують компенсацію - 11 тис. євро. Я та більшість пасажирів з України відмовилися від цієї суми і вимагаємо щонайменше вдвічі збільшити виплати. Адже ми пережили величезний стрес. У дружини почалися проблеми з серцем. Зараз наші юристи ведуть переговори з італійською туркомпанією, яка відправила нас у круїз, щоб та виплатила нам гідну суму і справа не дійшла до суду", - повідомив мешканець Ялти Олександр Борисов, який врятувався з лайнера.

Він наголосив, що разом із дружиною, яка теж урятувалася із судна, досі живуть без паспортів. Їхні документи потонули разом з іншими речами.

Водночас інший пасажир рейсу, одесит Марк, уже позивається з туркомпанією - він теж хоче більше грошей. "У мене був перелом руки. Довго довелося лежати в лікарні. Зараз чекаю на рішення суду щодо компенсації", - сказав він.

Українці заявляють, що трагедія зробила дуже популярним трагічний маршрут. А влітку в Криму заплановано провести зустріч пасажирів з України та Росії, які врятувалися.

Нагадаємо, пасажири Costa Concordia вимагають $460 млн компенсації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram