ГоловнаСуспільствоОсвіта

Героя скандального фільму про Лук'янівський СІЗО побили

Колишній ув'язнений вважає це помстою адміністрації ізолятора.

Героя скандального фільму про Лук'янівський СІЗО побили
Фото: abkhaziya.spr.ru

Максим Подугольников, екс-в'язень Київського (Лук'янівського) СІЗО, заявив, що його побили невідомі.

Про це він повідомив журналістів програми "Знак оклику!" на телеканалі ТВі, репортер якого Костянтин Усов зняв сюжет "Тюрма №1" за результатами спеціального розслідування про побут в'язнів Лук'янівського СІЗО.

За словами Подугольникова, кілька днів тому на нього напали невідомі особи, пограбували і жорстоко побили.

На питання, за що його б'ють, нападники відповіли: "А що ви з Усовим наробили?!"

Подугольников також повідомив, що працівники спецпідрозділу міліції "Беркут", які прибули на місце події, навіть не опитали свідків, а забрали його у відділення міліції в місті Ірпінь, почали бити і висувати незаконні вимоги. За словами чоловіка, міліціонери вимагали від нього відмовитися від своєї заяви, що він згодом і зробив.

Подугольников вважає, що напад на нього - це помста адміністрації Лук'янівського СІЗО за перевірки й усунення з посад після оприлюднення сюжету.

"Мене попереджали про те, що після того, як ми з Усовим зняли фільм, нам цього не пробачать. Дзвонили з Лук'янівського СІЗО, дзвонили навіть друзі й казали - будь обережним, тому що тебе хочуть упіймати", - сказав Подугольников.

Нагадаємо, у квітні телеканал ТВі показав фільм журналіста Усова "Тюрма №1", у якому зображено побут в'язнів Лук'янівського СІЗО, порушення їхніх прав і зловживання наглядачів та інших службовців установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram