ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дніпропетровщині виділили 23 млн грн на боротьбу зі СНІДом

В області ведуть активну роботу з протидії захворюванню.

Дніпропетровщині виділили 23 млн грн на боротьбу зі СНІДом

Дніпропетровській області на 2012 рік виділили 23 млн грн із держбюджету на боротьбу зі СНІДом, зокрема на препарати антиретровірусної терапії та діагностику ВІЛ-інфекції.

Про це заявила в. о. заступника начальника головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Гудова на прес-конференції в ІА "Міст-Дніпро".

"У Дніпропетровській області ведуть активну роботу з протидії цьому страшному захворюванню. В регіоні реалізують Програму протидії поширенню інфекційних соціально небезпечних хвороб у Дніпропетровській області на 2008-2012 роки, нову редакцію якої затверджено Рішенням Дніпропетровської обласної ради від 17.09.2009 № 610-20 / V.

Керівництво області приділяє велику увагу цій проблемі. Цього року з обласного бюджету було виділено 1,5 млн грн на завершення капітального ремонту комунального закладу "Дніпропетровський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом". Його ремонт плануємо завершити до кінця року.

У містах і районах області функціонує сім СНІД-центрів і 40 кабінетів "Довіра", які надають спеціалізовані послуги всім хворим на ВІЛ / СНІД. На базі 19 лікувально-профілактичних установ області проводять призначення та видачу антиретровірусної терапії хворим на ВІЛ/СНІД.

В області працює 22 громадські організації, які здійснюють профілактичні заходи, що формують прихильність хворих до антиретровірусної терапії, доглядають за хворими і підтримують у домашніх умовах, пояснюють переваги замісної терапії", - сказала вона.

Раніше повідомляли, щодня у світі 7 тисяч осіб заражаються ВІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram