ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна відзначає День Європи

Цього року Україна святкує ювілейний, десятий, День Європи.

Україна відзначає День Європи
Фото: Макс Левин

Нинішній День Європи - "ювілейний", оскільки відзначається в нашій державі вже вдесяте.

Ця загальнодержавна акція була проведена вперше 2003 року відповідно до Указу Президента України №339 від 19.04.2003.

Як повідомили в прес-службі КМДА, об 11:00 стартує Європейський парад, який пройде Хрещатиком від Бессарабської площі до Майдану Незалежності.

Після цього, о 12:00 на сцені біля адміністративної будівлі КМДА (вул. Хрещатик, 36) розпочнеться урочиста церемонія відкриття Дня Європи в Києві. У церемонії планується участь Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, міністра культури України Михайла Кулиняка, представників дипкорпусу ЄС в Україні та громадськості.

Після офіційної частини відкриття свята відбудеться презентація павільйонів міст України, які приймають чемпіонат з футболу Євро-2012 - Києва, Львова, Харкова та Донецька - в "Європейському містечку", яке працюватиме з 13 до 18 години на Хрещатику.

"Європейське містечко" - це чудова нагода для киян і гостей столиці відвідати багато європейських країн у самісінькому центрі Києва. Тут увазі відвідувачів запропонують експозицію тематичних національних павільйонів країн-членів ЄС, функціонуватимуть інформаційно-інтерактивні майданчики.

Також у містечку з 13 до 18 години діятиме фотовиставка "10 років співпраці Європейського союзу й України". Крім того, на Хрещатику діятиме інформаційна виставка "6 тем про розвиток європейських цінностей і підходи в контексті України".

О 13:00 на сцені біля будівлі КМДА розпочнеться культурно-мистецька програма, присвячена святкуванню Дня Європи в Києві, "VI Фестиваль "Містерія танцю". А в Маріїнському парку відбудеться загальноміська акція "Вулична галерея посмішок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram