ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Депутати зробили крок до заборони пива на ТБ

Відповідний проект закону ухвалено в першому читанні.

Депутати зробили крок до заборони пива на ТБ

Парламент має намір заборонити рекламу пива на радіо й телебаченні з 6:00 до 00:00.

За відповідний проект закону №9099 у першому читанні проголосував 261 депутат за мінімально необхідних 226.

Авторами законопроекту є депутати Микола Томенко та Андрій Шевченко (обидва - від "БЮТ-Батьківщина").

Рада має намір поширити дію заборон, передбачених статтею 22 закону "Про рекламу" щодо реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів, на рекламу пива і напоїв на його основі.

Водночас парламент також має намір заборонити рекламу алкогольних напоїв, пива та напоїв на його основі, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими вони випускаються, на радіо і телебаченні в зазначений час.

Крім цього, Рада планує дозволити спонсорування концертних та спортивних заходів з використанням знаків для товарів і послуг, під якими випускаються пиво та напої на його основі.

У висновку Головного науково-експертного управління Ради зазначається, що реалізація проекту закону призведе до скорочення кількості реклами пива та напоїв на його основі, тому й до скорочення надходжень у вигляді податків до державного бюджету.

Нагадаємо, 1 січня 2009 року набула чинності заборона реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів засобами зовнішньої реклами, а також реклами алкогольних напоїв на телебаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram