ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник: в аспірантуру йдуть некрасиві дівчата

Міністр не бачить нічого поганого в тому, що студентки хочуть скоріше вийти заміж.

Табачник: в аспірантуру йдуть некрасиві дівчата
Фото: www.investgazeta.net

Міністр освіти Дмитро Табачник не бачить нічого поганого в тому, що, згідно зі статистикою, дівчата вважають зовнішність важливішою для забезпечення свого майбутнього, ніж освіту.

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

Міністра попросили прокоментувати результати соцопитування, згідно з якими 55% студенток не вважають, що освіта їм якось у майбутньому допоможе, і роблять ставку на свою зовнішність.

"Це не пов'язано з якістю освіти, це пов'язано з тим, що Україна є батьківщиною найкрасивіших дівчат. Якщо дівчата за своїм світосприйняттям ставлять зовнішність на перше місце, отже, вони достатньо впевнені в собі, в них висока самооцінка", - сказав міністр.

Водночас Табачник зазначив: якщо взяти інші соціологічні опитування, то, на жаль, 50% подружніх пар не вважають цей союз гармонійним.

"Це вже світосприйняття. Думаю, я не відкрию Америки і не повторю подвиг Миклухо-Маклая, якщо скажу, що краще навчаються в університетах у магістратурі та аспірантурі дівчата з менш яскравою, менш привабливою і з менш модельною зовнішністю. Колись була хороша пісня, яка звучала приблизно так: "Не можуть усі на світі бути красивими, а щастя чомусь потрібне всім", - додав Табачник.

На уточнювальне запитання, чи свідчить це про те, що в суспільстві викривлене світосприйняття і, можливо, його ще в школі потрібно по-іншому формувати, міністр зазначив: "Що менше держава формуватиме світогляд, то вільнішими будуть у нас люди. Думаю, що не потрібно, Конституція це забороняє - одна ідеологія і єдині підходи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram