ГоловнаСуспільствоЖиття

Центр Києва у дні Євро буде повністю перекрито (схема)

У столиці обмежать рух транспорту.

Центр Києва у дні Євро буде повністю перекрито (схема)
Фото: kiev-tours.com.ua

Через футбольний чемпіонат мешканцям столиці доведеться понад місяць миритися із транспортними незручностями.

Проблеми через Євро-2012 у киян виникнуть уже менш ніж за десять днів - з 25 травня по 7 липня буде заборонено паркуватися в центрі міста: на вулицях Хмельницького та Прорізній - на ділянках від Пушкінської до Хрещатика, а також на вулиці Городецького - від Заньковецької до Хрещатика.

З 28 травня по 7 липня Хрещатик від майдану Незалежності до бульвару Шевченка стане виключно пішохідним. Тут розташують фан-зону. Заїхати туди можна буде тільки за спецперепустками.

У дні матчів - 11 червня, 15 червня, 19 червня, 24 червня і 1 липня - в Києві вводитимуть "транспортний периметр" від стадіону до офіційної фан-зони. З 0:00 у день проведення матчу на цій території буде обмежено рух транспорту, крім автомобілів аварійних служб, швидкої допомоги, рятувальних служб, МВС, а також підприємств, розташованих на території "периметра", та мешканців, які там живуть. Для заїзду киянам потрібно отримати спеціальні перепустки в Головному управлінні транспорту КМДА.

"Транспортний периметр" запровадять на території, яка обмеженій вулицями: Хрещатик (від майдану Незалежності до бульвару Шевченка), Червоноармійською (від вул. Шевченка до вул. І. Федорова); І. Федорова (від вул. Червоноармійській до вул. Предславинської); Барбюса (від вул. І. Федорова до провулка Лабораторного - без перекриття руху транспорту); провулком Лабораторним (від вул. Барбюса до вул. Літньої - без перекриття руху); вулицею Літньою (від провулка Лабораторного до вул. Щорса - без перекриття руху); вулицею Щорса, провулком Щорса (без перекриття руху); вулицею Лесі Українки (від провулка Щорса до вул. Госпітальної); вулицею Басейною - закривають парну сторону (від Бесарабської площі до вул. Еспланадної).

При цьому буде повністю перекрито бульвар Л. Українки - від вул. Кутузова до вул. Кудрі в обох напрямках; вулицю Червоноармійську - від вул. Федорова до бульвару Т. Шевченка; вул. Жилянську - від вул. Горького до вул. Шота Руставелі; вул. Саксаганського - від вул. Горького до вул. Еспланадної.

Через перекриття центру в дні матчів зміниться рух 11 маршрутів тролейбусів та автобусів. Тролейбус №14к "Ботсад - Залізничний вокзал" від Ботсаду доїжджатиме до проспекту Щорса і розвертатиметься. А від вокзалу до вул. Тарасівської №12 "Вул. Смолича - вул. Жилянська" курсуватиме до пл. Либідської.

Тролейбус №40 "Кадетський Гай - вул. Жилянська" замінюють автобусом, який рушить в об'їзд центру через вулиці Протасів Яр і Горького. Тролейбус №3 "Залізничний масив - Палац спорту" піде маршрутом від Залізничного масиву до Південного вокзалу. Тролейбусні маршрути №8 і №17 "Вул. Смілянська - пл. Л. Толстого" і "Пл. Космонавтів - вул. Л. Толстого" скорочено до вул. Терещенківської.

Тролейбус №9 "Аеропорт "Київ" - Залізничний вокзал" поїде через пр-т Перемоги, бул. Шевченка, вул. Терещенківську і назад. Автобус №69 "Вул. Литвиненка - Вольгемут - ст. м. "Палац спорту" поїде тільки до вул. Тарасівської. Автобус №5 "Залізничний вокзал - вул. Ізюмська" поїде через вул. Боженка, Тарасівську, Саксаганського.

Також скорочують маршрут автобуса №55 "Пл. Ленінградська - Вул. Басейна" до ст. м. "Арсенальна". Автобус №24 "Музей ВВВ - вул. Л. Толстого" буде їздити тільки до Європейської площі з 28 травня по 7 липня.

Окрім того, з опівночі 7 червня до 6:00 ранку 2 липня буде закрито вихід зі станції метро "Майдан Незалежності". У дні матчів будуть закривати "Олімпійську" і "Палац спорту". Можливо, така сама доля спіткає станції "Хрещатик" і "Театральну".

До речі, в дні проведення матчів Євро-2012 у Києві весь комунальний пасажирський транспорт буде працювати цілодобово, а київське метро подовжить свою роботу.

Позначаться на киянах і фанатські звички шведів, які перед матчами своєї збірної традиційно влаштовують ходи до стадіону. Тому в дні ігор 11, 15 і 18 червня, а також у разі виходу шведів у чвертьфінал і фінал 14 червня і 1 липня з 14:00 до 18:00 буде перекрито рух від площі Лесі Українки вулицями Кутузова, Московською і далі до НСК "Олімпійський".

Фото: comments.ua

Фото: comments.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram