ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба визначила пункти пропуску для вболівальників Євро-2012

Прикордонники готують ще низку нововведень.

Держприкордонслужба визначила пункти пропуску для вболівальників Євро-2012
Фото: segodnya.ua

Державна прикордонна служба України визначила 32 найзручніші пункти пропуску через держкордон для вболівальників Чемпіонату Європи з футболу.

Як повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків із громадськістю Державної прикордонної служби України, це 16 автомобільних пунктів пропуску:

на кордоні з Російською Федерацією - "Бачівськ", "Гоптівка", "Должанський", "Новоазовськ", "Ізварине", "Успенка";

на кордоні з Республікою Польща - "Краковець", "Рава-Руська", "Ягодин", "Шегині", "Устилуг";

на кордоні з Республікою Білорусь - "Нові Яриловичі", "Виступовичі";

на кордоні з Угорщиною - "Тиса";

на кордоні зі Словацькою Республікою - "Ужгород";

на кордоні з Румунською Республікою - "Порубне".

Окрім того, це 11 пунктів пропуску для залізничного сполучення:

на кордоні з Росією - "Зернове", "Хутір Михайлівський", "Конотоп", "Харків-пасажирський", "Козача Лопань", "Іловайськ-пасажирський парк", "Червона Могила";

на кордоні з Польщею - "Ягодин", "Мостиська", "Рава-Руська";

на кордоні з Угорщиною - "Чоп".

А також це 5 аеропортів - "Бориспіль", "Київ" (Жуляни), "Донецьк", "Харків", "Львів".

Під час проведення Євро-2012 на кордоні застосують низку нововведень. Іще до прибуття літака в аеропорт призначення прикордонники матимуть установчі дані про тих, хто перебуває на борту. Таку інформацію надаватимуть аеропорти вильоту й авіакомпанії. Процедура прикордонного контролю в аеропортах буде максимально стислою та займатиме щонайбільше 20 секунд на пасажира.

В автомобільних пунктах пропуску на українсько-польському кордоні реалізують принцип однієї зупинки, тобто весь комплекс прикордонних формальностей українські та польські органи контролю будуть здійснювати один раз на польській території.

Окрім того, для всіх категорій пунктів пропуску буде характерне створення єврокоридору (крім залізничних, у яких контроль здійснюватимуть під час руху між прикордонними залізничними станціями).

За підрахунками експертів, навантаження в авіаційних пунктах пропуску зросте в середньому приблизно на 70%, в автомобільних - 35%, у залізничних - на 15%.

Раніше повідомляли, що на час проведення Чемпіонату Європи 2012 року з футболу рух на українсько-польському кордоні може бути паралізовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram