ГоловнаСуспільствоЖиття

Гусениці атакують українські ліси

Комахи розплодилися через спеку.

Гусениці атакують українські ліси

Ліси Дніпропетровської області зазнають атак гусениць, які небаченими темпами поїдають сосни і ялини, повідомляє "Сегодня".

Нашестя комах жителі Дніпропетровщини виявили в Дніпродзержинському, Черкаському, Гвардійському та Царичанському лісах.

"У нас уже телефон розпечений - населення дзвонить постійно і повідомляє нас про цих комах. Але це для нас не новина, із так званим рудим сосновим пилярем ми боремося вже не перший рік. Просто цього року нас підвела погода: через раннє літо комахи з'явилися раніше на три тижні", - пояснив заступник начальника облуправління лісового та мисливського господарства Валерій Величко.

Також він наголосив, що дачникам не варто переживати за свій урожай, оскільки пиляр харчується виключно сосною. А на боротьбу з паразитами лісники вже кинули всі сили.

"Ми боремося із цим комахам за допомогою спеціального біопрепарату, нешкідливого для довкілля, - обприскуємо ним дерева. Але, на жаль, назавжди перемогти соснового пиляра неможливо, як і грип", - говорить Валерій Величко.

Тим часом у Дніпропетровському лісовому господарстві запевнили, що цього року рудому сосновому пиляреві не дадуть розгулятися на території обласного центру. А от наступного року нашестя гусениць на Дніпропетровськ не відкидають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram