ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура розшукує автора фільму про Лук'янівський СІЗО

Участь Усова у слідчих діях необхідна в рамках справи про ситуацію в ізоляторі.

Прокуратура розшукує автора фільму про Лук'янівський СІЗО
Константин Усов

Журналіста Костянтина Усова викликали на допит і звернулися до телеканалу ТВі, де він працює, з проханням повідомити про його місце перебування.

Відповідний запит у своєму Facebook оприлюднив сам автор скандального фільму про Лук'янівський СІЗО.

"Прокуратура звернулася до ТВі з вимогою надати інформацію про моє місцезнаходження", - написав він.

Згідно з документом, у провадженні слідчого відділу прокуратури Києва перебуває кримінальна справа щодо службових осіб Лук'янівського СІЗО за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу.

"Під час слідства в кримінальній справі виникла необхідність у проведенні слідчих дій за участю Усова", - наголошено в документі.

При цьому слідчий зазначає, що, за його інформацією, Усов перебуває у службовому відрядженні.

Тому слідчий просить телеканал ТВі надати інформацію про те, в якій країні перебуває журналіст, і про дату початку та закінчення відрядження.

Частина 3 статті 365 КК стосується вчинення службовою особою дій, які виходять за межі повноважень, якщо вони заподіяли шкоду правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, а також якщо це супроводжувалося насильством із тяжкими наслідками.

Нагадаємо, у спецпроекті "Лук'янівка. Тюрма №1" показано побут в'язнів Київського СІЗО №13, краще відомого як Лук'янівська в'язниця.

Фільм мав громадський резонанс і спричинив дискусії у журналістському середовищі. Окремі блогери звинуватили Усова в тому, що він скористався довірою героїв свого фільму й ускладнив умови їхнього перебування в СІЗО. Сам журналіст запевнив, що тепер ще ретельніше стежить за ситуацією в ізоляторі.

Одним із наслідків розслідування стало те, що прокуратура міста Києва провела перевірку і 12 квітня порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора. Перед тим, 10 квітня, було усунено в.о. начальника СІЗО Євгенія Домбровського.

Фото: Facebook Костянтина Усова

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram