ГоловнаСуспільствоОсвіта

Павленко знає, як знизити рівень насильства в школах

У школах існує групова порука.

Павленко знає, як знизити рівень насильства в школах
Фото: Дмитрий Алексеенко

Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко виступає за якнайшвидший перехід до навчання дітей з особливими потребами в загальноосвітніх школах, що, на його думку, сприяло б зниженню рівня насильства в школах.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 10 травня.

Крім того, на його думку, іншими кроками, які сприяли б вирішенню проблеми дитячої жорстокості та рівня насильства в школах, є обов'язкове введення в школах ставок соціальних працівників і психологів, підвищення рівня охоплення дітей позашкільною освітою.

Дитячий омбудсмен повідомив, що згідно з соціологічним дослідженням, проведеним 2009 року низкою громадських організацій, насильства в школах зазнають 65% дівчаток і 50% хлопчиків віком від 9 до 11 років, 84% дівчаток і 70% хлопчиків віком від 12 до 14 років , 56% дівчаток і 50% хлопчиків від 15 до 16 років.

Павленко також підкреслив, що закритість системи освітніх закладів перешкоджає вирішенню цієї проблеми.

"На жаль, система освітніх закладів є закритою, на жаль, існує групова порука ... Коли ми починаємо розбиратися, то вся громадськість, вчителі стають не на захист дитини, яка постраждала від насильства, а на захист системи", - сказав він.

Дитячий омбудсмен вважає, що потрібно не приховувати факти насильства над дітьми в школах.

Нагадаємо, в березні 2011 року міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник виступав за навчання дітей з особливими потребами в загальноосвітніх школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram