ГоловнаСуспільствоЖиття

Азаров незадоволений скасуванням нічного поїзда Київ-Львів

Прем'єр вирішив заслухати керівництво залізниці.

Азаров незадоволений скасуванням нічного поїзда Київ-Львів
Фото: analitica.kiev.ua

Прем'єр Микола Азаров не згоден зі скасуванням у розкладі руху поїздів на 2012/2013 год, який набуває чинності 27 травня, поїзда №91/92 сполученням Київ-Львів (з Києва - о 22:15, у Львові - о 6:32).

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, відповідаючи на запитання громадян.

"Я дам доручення "Укрзалізниці" розібратися з цим поїздом. Я не зовсім іноді згоден з керівництвом залізниці. Іноді вигідно і зручно провести ніч у потязі, щоб вранці бути в якомусь місті і день витратити для вирішення певних питань, а ввечері так само повернутися після роботи додому", - пише Азаров.

За його словами, система, за якою курсуватимуть лише денні поїзди, дійсно може стати незручною для тих, хто береже свій час і розраховує провести повний робочий день.

"Тому я ще раз дам доручення керівництву залізниці вивчити і доповісти з цього питання", - констатував прем'єр.

Маємо завдання: 2016 року в Україні не має залишитися так званих нічних поїздів, ось з цими пошивками і усім іншим, крім транзитних поїздів. Тобто, завдання, яке поставив Президент: у будь-який куток України від 4 до 6 годин. Йдеться про великі міста

— Борис Колесніков, міністр інфраструктури

Крім того, Азарову адресували питання щодо скасування поїзда №22 сполученням Львів-Донецьк-Львів. За словами громадянина, який звертався, це був єдиний потяг, який дозволяв йому їздити до родичів з північного Придністров'я на схід України, а внаслідок скасування рейсу час у дорозі збільшився з 9 годин до 20 через пересадки.

Як повідомляли, Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") згідно з новим розкладом руху поїздів на 2012/2013р, який набуде чинності 27 травня, скоротить кількість прямих нічних поїздів з Києва у Харків і Львів на користь денних швидкісних поїздів Hyundai.

Зокрема, курсування поїзда №91/92 Київ-Львів (з Києва - о 22:15, у Львові - о 6:32) скасовується, а його номер присвоять поїзду №359/360 Київ - Львів (з Києва - о 15:42, у Львові - о 6:43). Водночас останній через підвищення маршрутної швидкості до 50 км/год переведуть до категорії "швидкий", і він прибуватиме до Львова о 4:37.

Крім того, "Укрзалізниця" повідомила, що нічний поїзд №343/344 сполученням Київ-Харків також скасовується, а перевезення пасажирів здійснюватиметься денними швидкісними поїздами Hyundai сполученням Харків - Київ, швидкість яких сягатиме 160 км/год і які зможуть здійснювати по три рейси в обидві сторони протягом одного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram