ГоловнаСуспільствоПодії

Донецькі школярі в очікуванні параду непритомніли

Учнів у "добровільно-примусовому порядку" зібрали біля монумента о 7 ранку.

Донецькі школярі в очікуванні параду непритомніли
Фото: Gazeta.ua

У Донецьку, на святкування 9 травня біля меморіального комплексу "Твоїм визволителям, Донбасе" зібралися близько 4 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Їх вітали разом з місцевими чиновниками школярі у червоних краватках і піонерських пілотках, радянські офіцери, козаки, чорнобильці, активісти ПР і КПУ.

Двом 90-річним ветеранам знадобилася екстрена лікарська допомога. Але більш слабкими, за словами медиків, виявилися школярі.

"З восьми людей, які звернулися за допомогою до нашої бригади, семеро були дітьми. Діти втрачали свідомість через спеку", - розповів лікар однієї з трьох машин "швидкої допомоги", які чергували біля пам'ятника.

Сьогодні в Донецьку температура повітря на сонці +30. Учні донецьких шкіл, яких у "добровільно-примусовому порядку" зібрали біля монумента о 7 ранку, були змушені стояти на сонці майже 5 годин.

Перед ветеранами промарширували близько 400 військовослужбовців, до того ж командувач військовим парадом був єдиною офіційною особою, з вуст якої лунала державна мова.

Після привітань, покладання квітів і параду, розпочала роботу польова кухня.

Донецьк,День Перемоги
Фото: Gazeta.ua
Донецьк,День Перемоги

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram