ГоловнаСуспільствоПодії

Останки жертв катастрофи в Румунії обіцяють повернути в Україну

Розслідування вертолітної аварії на особливому контролі у посольства.

Останки жертв катастрофи в Румунії обіцяють повернути в Україну
Фото: Кадр "Интер"

Останки п'ятьох українців, загиблих 26 квітня під час катастрофи в Румунії вертольота Ка-32а, доставлять в Україну.

Про це повідомили в прес-службі МЗС.

7 травня за сприяння дипустанови румунським правоохоронним органам, які проводять розслідування авіакатастрофи вертольота, передані зразки ДНК для проведення експертиз з ідентифікації тіл загиблих.

Крім того, вчора компанією-роботодавцем загиблих опрацьовані та вирішені всі організаційні та логістичні питання з перевезення тіл українців на Батьківщину. Зазначені заходи, а також матеріальну допомогу родинам загиблих оплатить роботодавець.

У МЗС також нагадали, що справа щодо авіакатастрофи перебуває на особливому контролі в Посольстві України в Румунії та Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, 26 квітня в районі населеного пункту Острів (повіт Тулча, Румунія) зазнав аварії вертоліт Ка-32а (зареєстрований у Молдові), на борту якого знаходилися п'ять членів екіпажу - всі громадяни України. Внаслідок авіакатастрофи всі члени екіпажу загинули.

Вертоліт, який упав, разом з ще одним вертольотом Ка-32а здійснював чартерний рейс за маршрутом Кишинів - аеропорт Черлу (Туреччина) з дозаправкою в Румунії. Мета польоту - гасіння пожеж (за контрактом).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram