ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські й українські моряки святкують Перемогу разом

У Севастополі відбувається парад.

Російські й українські моряки святкують Перемогу разом
архивное фото
Фото: sevnews.info

У Севастополі тисячі моряків Чорноморського флоту Росії та Військово-Морських сил України проводять спільний парад на честь Дня Перемоги та 68-річчя визволення Севастополя.

Як повідомляють, колони російських і українських військових перетинають севастопольську площу Нахімова єдиною лавою.

Зазначимо, що, за оперативними даними представників української міліції, які чергують на площі Нахімова, на вулицях і площах у центрі Севастополя перебувають декілька тисяч осіб.

Командувач Чорноморського флоту контр-адмірал Олександр Федотенков і командувач Військово-Морських сил України віце-адмірал Віктор Максимов, приймаючи парад, об'їхали в одному автомобілі парадні частини і привітали війська та ветеранів.

Парад розпочали ветерани Великої Вітчизняної війни, колишні в'язні концтаборів і мешканці звільненого Севастополя. Багато ветеранів їхали в реконструйованих автомобілях часів Великої Вітчизняної війни.

Також перед присутніми виступили оркестри Чорноморського флоту Росії та ВМС України, флотські танцювальні колективи.

На початку святкування керівники адміністрації Севастополя та міської ради, командувачі українського і російського флотів поклали вінки та живі квіти до Вічного вогню біля меморіальної стіни на честь героїчної оборони Севастополя, оркестри виконали гімни України та РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram