ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкривають пляжний сезон

На пляжах проводять підготовчі роботи.

У Києві відкривають пляжний сезон
Фото: Макс Левин

15 травня у столиці стартує пляжний сезон. До літнього сезону 2012 року фахівці КП "Плесо" та профільні столичні служби готують 29 зон відпочинку біля води, 11 серед яких - міські централізовані пляжі.

Як інформує прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на

генерального директора комунального підприємства "Плесо" Павла Походія, зараз на об'єктах проводять підготовчі роботи.

За його словами, під час пляжного сезону буде організовано належне функціонування необхідної кількості рятувальних постів і пунктів надання невідкладної допомоги.

Зокрема, для безпеки людей і попередження нещасних випадків на водних об'єктах столиці КП "Плесо" організувало роботу 3 рятувально-водолазних, 5 рятувальних станцій, які укомплектовано необхідними плавзасобами, рятувальним і медичним інвентарем. Додатково на сезон планують узяти на роботу близько 30 рятувальників.

Протягом травня-вересня цього року буде забезпечена щоденна робота медичної та рятувально-водолазної служби профільного підприємства. Зараз організовують 23 пункти надання першої невідкладної допомоги в зонах відпочинку біля води (зокрема, 9 медичних пунктів, що функціонують постійно).

Для зон відпочинку і пляжів виготовляють попереджувальні й інформаційні щити двома мовами (українською й англійською), які встановлять для попередження та надання мінімально необхідної інформації жителям і гостям Києва.

На міських пляжах, де дозволено купання, комунальне підприємство "Плесо" обстежить і очистить дно акваторії.

У прибережних смугах водних об'єктів, зокрема в місцях масового відпочинку населення біля води, на територіях рятувально-водолазних станцій фахівці проведуть комплекс дератизаційних, дезінфекційних і протилептоспірозних робіт.

У місцях масового відпочинку населення встановлять мобільні туалетні кабіни, забезпечать централізоване водопостачання та каналізацію. Зараз тривають роботи з обкошування території, обрізання кущів і прибирання сухостою.

Раніше повідомляли, що 16 озер Дарницького району визнано непридатними для купання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram